scooter rijbewijs den bosch

Wil je jouw motor theorie halen en ben je op zoek naar goede tips voor om te leren voor het motortheorie examen? Het leren van veel theorie kan nogal een opgave zijn, maar door deze tips op te volgen zet je alvast een goede stap in de richting! Het motor theorie examen bestaat uit 50 vragen. Deze gaan over de techniek van de motor, het verantwoord rijgedrag, milieu, verkeersregels en inzichten. Je moet minimaal 44 vragen goed hebben om je motor theorie-examen te halen.

        1.    Zorg dat je niet wordt afgeleid tijdens het leren

Een simpele, maar ontzettend belangrijke tip: leg je telefoon weg. Zo word je niet afgeleid door meldingen en heb je niet de behoefte om te kijken of je iets hebt gemist. Zorg tevens dat je wat te eten en te drinken hebt voor tijdens het leren. Zo hoef je niet steeds weg te gaan van je leerplek en kan je gefocust aan het werk! Door een goede focus leer je sneller en onthoud je alles beter. Door tot slot voor een fijne, comfortabele leerplek te zorgen, ben je verzekerd van een goede start.

        2.    Begin op tijd met leren

Door op tijd te beginnen, kom je niet in tijdsnood met je motor theorie-examen. Wanneer jij je theorie-examen inplant kan je beginnen met leren. Maak vooraf een duidelijke planning met wanneer je wat gaat leren. Op deze manier leer je elke keer een beetje in plaats van in één keer heel veel theorie. Zo onthoud je de stof voor je motor theorie examen.

        3.    Maak veel oefenexamens

Door veel oefenexamens te maken, weet je een beetje wat er van je gevraagd gaat worden en op welke onderdelen jij nog wat extra aandacht moet richten. Ook kun je door middel van het oefenen van motor theorie examens wennen aan de vraagstelling. Je weet hoe de vragen gesteld gaan worden en op welke manier de antwoordmogelijkheden gegeven worden.

        4.    Blijf de theorie herhalen

Zolang jij de motor theorie blijft herhalen, zal je het minder snel vergeten. Je slaat namelijk je kennis dan op in je langetermijngeheugen. Hier zal je tijdens je rijlessen en praktijkexamen veel profijt van hebben.

        5.    Zoek op YouTube naar video’s

Uitlegvideo’s op YouTube kunnen ontzettend handig zijn! Doordat iemand anders de motor theorie aan jou uitlegt, hoor je de stof een keer op een andere manier. Ook kan het gebruik van afbeeldingen en bewegend beeld een helder beeld geven van lastige situaties. Een video of afbeelding maakt het soms even duidelijker dan alleen een stuk tekst. Door een video te bekijken, kan het kwartje ineens bij je vallen. Ook als je de motor theorie al kent, steek je veel op van de herhaling. Het herhalen van de stof is altijd goed!

        6.    Maak spiekbriefjes

Deze tip klinkt natuurlijk een beetje gek. Het gaat hier dan ook niet om spiekbriefjes die je mee kan nemen naar je motor theorie examen, maar om spiekbriefjes die je thuis gebruikt om te leren. Schrijf bijvoorbeeld dingen op die je niet kan onthouden en hang deze briefjes op. Het liefst op een plek waar jij veel komt. Op deze manier kom je vaak in aanraking met de briefjes en zul je merken dat je het naar verloop van tijd gaat onthouden.

Als laatste tip: vertrouw op jezelf! Meer dan je best kan je niet doen. Met een dosis zelfvertrouwen en de tips die je net gelezen hebt, ben je klaar om van jouw motor theorie examen een groot succes te maken!